Ce faci cand nu mai ai de lucru (Freelancer)

Nu ma asteptam sa raman fara munca in cel putin o luna. Compania cu care am angajat noi scriitori independenti, iar masiva noastra coada de 8.000 a fost redusa la 0 in cateva saptamani. Toti eram ca niste rechini care asteptau momeala la care sa inoate. Cine a ajuns prima data a ajuns sa scrie articolul.

Partea cea mai trista este ca asta s-a intamplat inainte. Nu a existat un flux de scriitori noi, ci mai degraba am reusit sa ne imbunatatim timpul de transformare. Cand s-a intamplat acest lucru, au venit noi comenzi in luna urmatoare si am fost cu totii din nou ocupati pana unde nu ne-am putut mentine. Acum, am ramas fara munca cu acea companie de cel putin doua luni. Daca te regasesti in aceeasi barca (sau vrei doar sa fii pregatit), iata ce am facut in timpul liber.

GASESTE ALTE OPORTUNITATI

La inceput, nu cautam cu adevarat alte lucrari. Ma bucuram sa nu urmez o rutina si sa scriu ce imi doream. Apoi, am gasit aceasta ocazie ca sa ma gandesc sa-mi incep propria afacere ca scriitor independent. Am inceput sa ma adresez la cei pe care i-am admirat, cerand sfaturi. Singurul redactor cu care vorbeam mi-a oferit o munca pe care nu a avut timp sa o finalizeze si, in cele din urma, m-a adus pe agentia sa de socializare, recent infiintata, pentru a ajuta. Din pacate, acea munca s-a incheiat la fel de repede.

SALVATI BANII

Nicio munca nu echivaleaza cu bani. Stiu ca situatia tuturor difera, dar singurele facturi pe care le platesc sunt pentru Hulu si unele chirii. Dar nu mi-a placut sentimentul neputincios care a venit cu lipsa de bani. Daca as avea nevoie de bani in plus pentru a ajuta cu alte facturi, nu as avea. In loc sa cheltuiesc banii care imi ramasesera pentru a manca afara si obiecte materiale inutile (precum un alt caiet de schite), i-am salvat, lucru pe care il fac foarte rar. Ating acesti bani doar pentru un motiv intemeiat.

FII SERIOS

Pentru situatia mea, ma gandeam cu adevarat daca sa mai incep o alta afacere. M-am gandit la asta inainte, dar m-am gandit ca voi fi un avantaj mai bun pentru afacerea altcuiva decat pentru a mea. Pana cand am ramas fara munca. Cand am avut blogul meu de frumusete, am trimis pe e-mail potentiali clienti. Am primit cateva muscaturi, dintre care niciuna nu a trecut la un loc de munca platit. Oricat de stupid mi se pare, asta m-a alimentat sa iau in serios o alta afacere. Cat de departe as fi putut merge daca as fi ramas cu ea?