Care sunt semnalele de alarma pentru jantele deteriorate?

Mentinerea jantelor intr-o stare buna reprezinta un aspect foarte important pentru “sanatatea” generala a masinii. Jantele deteriorate pe care le ignori pot conduce in timp la reparatii mai costisitoare si pot prezenta chiar si un risc de siguranta.

Problemele legate de jante pot fi adesea usor de observat. In functie de defectiuni, poti auzi anumite sunete puternice cand conduci sau simti o vibratie constanta in zona rotilor.

Daca ignori aceste semnale de alarma, dar observi in schimb anumite probleme legate de manevrarea masinii pe care o conduci sau anumite modificari care apar cu afisajul kilometrajului, ar fi bine de asemenea sa analizezi daca nu cumva jantele tale s-au deteriorat. Poti cauta anumite uzuri neobisnuite si de asemenea poti verifica fiecare roata in parte pentru a vedea daca exista anumite crapaturi, rupturi sau indoiri ale jantelor. Uneori pot aparea anumite fisuri care sunt greu de detectat cu ochiul liber, insa ele pot creea probleme atunci cand conduci.

O alta problema care poate afecta calitatea generala a jantelor este rugina. Cu trecerea timpului, aceste probleme sunt inevitabile. Tot datorita trecerii timpului, pot aparea uzuri ale prezoanelor.

Exista si probleme ale jantelor care nu tin neaparat de functionalitatea lor, ci de estetica, precum vopseaua sarita. Daca esti interesat ca masina ta sa arate bine, vei dori sa te ocupi si de aceste probleme.

Repercursiuni pe care le pot aduce jantele deteriorate

In afara de uzura pe care o induc asupra anvelopelor, jantele deteriorate pot face masina mai greu de manevrat si pot reduce kilometrajul de gaz, sustin expertii Topreconditionari.ro.

Intr-un scenariu optim, acest lucru inseamna ca va trebui sa inlocuiesti aceste jante deteriorate mai devreme. In cel mai rau scenariu cu putinta, risti o explozie a acestor jante care iti poate pune in pericol viata, atunci cand conduci.

Poti evita aceste riscuri care iti complica viata prin a alege sa fii proactiv in ceea ce priveste ingrijirea jantelor, pentru a evita cat de mult poti deteriorarea acestora. Daca observi ca jantele masinii tale s-au deteriorat destul de mult, acestea vor trebui sa fie fie reparate, fie inlocuite.

Cand este bine sa iti repari jantele?

Anumiti mecanici specialisti pot repara, in general, margini indoite sau rupte. In cazul in care marginile jantelor s-au indoit, nu ar trebui sa fie o problema pentru un mecanic sa poata indrepta aceasta problema. Daca jantele sunt crapate insa, este posibil sa nu reusesti sa le repari.