Care sunt cele mai eficiente metode de sudura a jantelor?

Sudura presupune acel proces prin care doua sau mai multe piese sunt unite sub influenta caldurii. Procedeele sunt de doua tipuri si anume: prin presiune si prin topire. In ambele cazuri este nevoie de o sursa de energie termica din exterior care sa asigure imbinarea retelelor cristaline ale materialelor sudate.

Sudura cu electrod invelit este un procedeu realizat manual, caracterizat de versatilitate, care domina celelalte procedee, fiind foarte frecvent intalnit in activitatile industriale si de constructie. Pentru ca foloseste un electrod, alegerea acestuia, materialele pe care le sudam precum si pozitia sunt foarte relevante si determina viteza cu care se efectueaza procesul de sudura pentru jante la Top Welding.

Sudura prin presiune este printre cele mai utilizate metode datorita avantajelor multiple pe care le ofera. Aceasta metoda reduce atat consumul de metal cat si de energie, are un pret foarte accesibil si ofera piese de o calitate superioara, cu un aspect foarte placut. Acest tip de sudura poate fi aplicat oricarui material. Felul in care acestea reactioneaza la sudarea prin presiune este influentat de structura, compozitia chimica, dar si de modul de incalzire, racire, dilatare si contractare a pieselor.

Aparat special pentru sudura

De departe cea mai folosita este sudura prin topire sau cu flacara. Aceasta din urma este responsabila pentru crearea temperaturii necesare pentru a incalzi local piesele pana la topire. Aceasta metoda poate fi utilizata atat in cazul metalelor pretioase, a celor feroase sau neferoase, cat si in cazul aliajelor acestora. Atunci cand vorbim de sudura prin topire ne vin in minte o serie de avantaje si dezavantaje prevazute de principalele metode la care putem apela in functie de materialul pe care vrem sa il sudam.

In cazul procesului de sudura WIG sau TIG vorbim de un procedeu mai complex si mai greu de realizat, deci de o viteza mai redusa. Cu toate acestea, ea rezista mult mai mult timp si dispune de o calitate superioara. Acest proces utilizeaza un electrod nefuzibil realizat din wolfram pentru a imbina cele doua elemente sudate. Sudura de tip WIG este folosita pentru a suda materiale usoare precum magneziu, aluminiu, aliaje ale cuprului, dar si oteluri inoxidabile.

O alta modalitate ce se realizeaza prin topire este sudura aluminiu care necesita prezenta unui aparat special. Acest proces nu este deloc unul usor. Un rol important in executarea unei suduri de inalta calitate il joaca acest aparat care ajuta la indepartarea oxidului de aluminiu.

Sudura este modalitatea prin care se realizeaza imbinarea a doua materiale metalice cu ajutorul caldurii sau a presiunii. Pentru o sudura de calitate este bine sa apelati la o echipa de profesionisti care sa foloseasca echipamente de ultima tehnologie si sa fie informata asupra celor mai importante aspecte pe care acest proces le presupune. Un personal calificat si cu experienta este ajutorul de care aveti nevoie.