Banii pot strica o relatie – Partea a II-a

Prioritati de cheltuieli eronate
O cale sigura catre un argument intre cuplurile casatorite sau coabitante este atunci cand o persoana cheltuie bani pentru ceva pe care celalalt crede ca este inutil. Indiferent daca banii se indreapta catre educatie, un nou gadget, alimente sau haine, o persoana poate simti ca cealalta este complet irationala. Spenderul s-ar putea simti ca economisitorul este fie un avant, fie un suport, in timp ce economisitorul poate crede ca acesta este iresponsabil si nu-i pasa de viitorul lor.

Acest tip de argument poate fi usor evitat cu fonduri separate de distractie. Asigurarea ca fiecare persoana are banii sai distractivi ii poate permite sa faca cumparaturi, pe care cealalta ar putea sa le considere inutile, fara ca aceasta sa devina o problema.

Devine mult mai spinoasa atunci cand prioritatile de cheltuieli mai mari sunt eronate. Daca tu si partenerul dvs. nu va puteti da de acord cu privire la cat sa cheltuiti in lucruri precum educatie, nevoi in cariera, mancare sau altele asemenea, atunci daca aveti fonduri separate nu va puteti rezolva problema.

Acest lucru este atunci cand are sens sa vorbim despre baza prioritatilor dvs. de cheltuieli. Daca simtiti cu tarie ca ar trebui sa platiti pentru educatia copilului dvs. si sotul dvs. nu este de acord, timpul necesar pentru a vorbi despre ceea ce ar insemna acele actiuni pentru fiecare dintre voi va poate ajuta sa va dati seama ce incercati sa realizati fiecare. Stiind de ce in spatele prioritatilor dvs. de cheltuieli va poate ajuta sa gasiti un teren comun care va duce la un compromis. (Vezi si: 4 moduri in care cuplurile pot aborda obiectivele banesti impreuna )

Imprumut de bani
Una dintre cele mai incomode probleme cu care te poti confrunta este cand un prieten sau un membru al familiei cere sa imprumute bani . Este posibil sa te simti simtind orice, de la rusine la faptul ca nu poti sau nu doresti sa ajungi financiar, la resentimente pentru ca ai fost solicitat in primul rand. Si daca decideti sa imprumutati bani, s-ar putea sa va descoperiti in mod silentios fiecare alegere financiara pe care o fac in timp ce asteptati rambursarea si va intrebati cand si cum puteti cere banii inapoi.

Cea mai buna modalitate de a argumenta argumente despre imprumuturile din bud este de a stabili anticipat clar.