Avantajele SEO pentru industriile de nisa: Vizibilitate in ritm crescendo

Pentru a ajunge la o audienta locala interesata de nisa (in timp ce va imbunatatiti clasamentul in paginile de cautare), aveti nevoie de o strategie locala de continut pentru nisa careia va adresati. De-a lungul desfasurarii proiectelor importante din diverse industrii nisate, specialistii SEO au descoperit o tendinta nefericita abatuta asupra business-urilor de mici dimensiuni care nu s-au procupat de actualizarea platformelor online pentru o perioada lunga de timp. Desi este clar ca au incercat sa execute o strategie de continut, majoritatea ownerilor au renuntat la alte instrumente de marketing, axandu-se pe profit in detrimentul promovarii in online.

Prin intermediul campaniilor SEO puteti ajunge mai rapid la publicul tinta, atasand acestui avantaj si rentabilitatea raportului investitie versus profit.

Adevarul este ca majoritatea clientilor potentiali (inca) nu va cauta imediat ce pasiti in online. Cercetarile recente expuse pe pagina http://www.webdesk.ro/optimizare-seo/ demonstreaza ca 80% din cautari au caracter informational, 10% sunt de navigatie si doar 10% sunt tranzactionale.

In timp ce website-ul dumneavoastra ar putea sa contina cuvinte-cheie pe care le utilizeaza vizitatorii atunci cand sunt interesati de produsul sau serviciile oferite, continutul este un pilon pentru orice strategie SEO trecuta prin optica unui specialis; fara continut informativ, nu puteti practica SEO in mod eficient, cu atat mai mult intr-o industrie nisata.

Cu toate acestea, simpla directionare a cuvintelor cheie cu cele mai mari volumuri din postari si asteptarea ca potentialii clienti sa inceapa sa va populeze site-ul nu este fezabila – este prea competitiva. Pentru a ajunge la un public local interesat de nisa, aveti nevoie de o strategie locala de continut pentru nisa.

Va construiti relevanta in plan local

Unul dintre principiile fundamentale care stau la baza functionarii motoarelor de cautare este acela de a stabili relevanta continutului pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor specifice. Deoarece relevanta cuvintelor cheie a continutului unui domeniu mareste clasamentul pentru cautari similare, este logic ca website-urile sa promoveze continut legat de domeniul lor.

Mariti spectrul cautarilor prin fraze – cheie

Pentru a intelege avantajul strategiei de continut, aceasta ajuta la cunoasterea diferentei dintre cuvintele cheie care acopera un sens mai largit si cuvinte cheie extrem de specifice. Cuvintele cheie largi pot fi subiecte de genul „instalatii sanitare”, „restaurant” sau „marketing”, iar acestea primesc mult mai mult trafic decat cele de tip long-tail. Long-Tail Keywords, pe de alta parte, sunt mai lungi si mai specifice, cum ar fi: „servicii de instalatii sanitare in Bucuresti”, „restaurant libanez in Bucuresti” sau „servicii de marketing online in Bucuresti”. Aceste cuvinte cheie primesc un volum de cautare mult mai mic, ceea ce inseamna ca veti avea cu siguranta un rank mai mic pentru ele, dar prezinta cele mai bune oportunitati de clasare.

Creati o valoare unica pentru publicul nisat

Cel mai mare beneficiu in scrierea continutului local specific pentru cititori este ca postarile vor furniza mai mult o valoare unica fata de continutul larg. Motivul pentru care acest lucru are ca rezultat beneficiul SEO este faptul ca un continut unic este mai dispus sa furnizeze:

  • angajare mai mare din partea publicului;
  • rate mai mari de click-uri,
  • timp mai lung de stationare in website;
  • mai multe oportunitati de backlink,
  • mai multe share-uri etc.

Desi acesti factori sunt intotdeauna dezbatuti, acestea sunt toate avantajele care pot, direct si indirect, sa sporeasca modul in care Google clasifica continutul website-ului dumneavoastra. Google a evaluat intotdeauna continutul care ofera solutia cea mai relevanta si mai valida pentru nevoile utilizatorilor. Atunci cand oferiti utilizatorilor in mod constant o valoare unica cu o strategie locala de continut pentru nisa, acest lucru se traduce pein avantaje pentru clasamentele dumneavoastra.