Atunci cand mereu amani

Cand eram la facultate, o prietena a cerut in mod constant extensii pentru eseurile ei. Intr-o seara, a mentionat usurarea coplesitoare pe care a simtit-o cand a cerut o prelungire de 24 de ore, doar pentru a simti exact aceeasi limita de anxietate si stres in ziua urmatoare cand se apropia noul ei termen.

In timp ce in acel moment am avut probleme de relationare – eram student la limita pentru termenele limita ca student – a deveni scriitor independent m-a facut sa inteleg valurile alternative de groaza / usurare / groaza care apar atunci cand amanati un termen.

Ceea ce este interesant la acest tip de ciclu slab de gestionare a timpului este ca este similar cu ciclul datoriilor care apare atunci cand te lupti cu gestionarea banilor. In ambele cazuri, amanati sa va ganditi la cererile viitoare in ceea ce priveste timpul sau banii dvs., deoarece va concentrati asupra problemelor aflate chiar in fata dvs. Va amanati termenul limita sau imprumutati bani pentru a va plati chiria, uitand ca exista un alt termen limita sau factura care vine chiar in spatele celui pe care l-ati blocat temporar.

Vestea buna este ca, daca va urmariti in mod activ cheltuielile si va respectati bugetul, atunci ati stapanit deja abilitatile de gestionare a timpului – va ganditi la ele ca abilitati de gestionare a banilor.