Asa se calca usor si eficient fustele cu pliuri!

Multe femei considera ca pliurile sunt extrem de dificil de calcat. Partial adevarat, am putea spune, daca (si numai daca) nu au calcat niciodata o fusta cu pliuri cu ajutorul unei statii de calcat profesionale. Urmand cateva sfaturi, si tu poti sa inveti cum sa iti calci fustele si rochiile care au pliuri, pentru a straluci de fiecare data cand iti faci aparitia intr-o astfel de tinuta girly!

Indiferent daca pliurile sunt ale pantalonilor sau ale unei fuste, calcandu-le corect si folosind o statie produsa de Philips sau Tefal, pot face tinuta sa arate perfect. Daca nu sunt calcate corespunzator, pot ruina intregul aspectul clar pe care ar trebui sa-l aiba imbracamintea cu pliuri.

Cum sa calci pliurile cu statia

Urmati aceste sfaturi pentru a netezi usor pliurile:

  1. Porniti statia de calcat si setati-o la temperatura corespunzatoare pentru tipul de tesatura.
  1. Asigurati-va ca exista suficienta apa in statia de calcat pentru ca puterea aburilor produsi sa netezeasca perfect cutele de pe suprafata.
  1. Desfaceti si / sau aranjati pliurile asa cum ar trebui sa apara. Pe masura ce le aranjati, calcati peste pliurile, incepand de la varful pliului si pana jos. Pentru materialele dificil de netezit, poate fi necesar sa fixati pliurile intr-o anumita pozitie. Cu toate acestea, nu presati agresiv! Trageti-i unul cate unul pe masura ce treceti statia de calcat peste suprafata. Nu uitati sa calcati piesa vestimentara sus in jos. O alta modalitate de a obtine un finisaj clar este de a separa pliurile si de a trece statia de calcat pana la materialul ascuns de pliuri. Partea ascutita a statiei ar trebui sa se ridice in intersectia tesaturii care formeaza un V datorita cusaturii de pliuri.

Mai multe sfaturi despre statiile de calcat

Daca calcati o fusta care are pliuri pe toata suprafata, calcati cu atentie fiecare pliu pana cand toate pliurile sunt pe deplin netezite si aranjate. In cazul pantalonilor, este indicat sa calcati mai intai captuseala de buzunar. Unele materiale precum lana si viscoza pot straluci atunci cand sunt calcate. Calcarea poate cauza urme neregulate atunci cand panza este pliata dedesubt. Impiedicati acele semne neregulate prin faptul ca nu presati prea tare pe masura ce calcati tesatura sau acoperiti zona pe care o calcati cu o carpa subtire si umeda. Puteti, de asemenea, sa calcati o piesa vestimentara pe dos pentru a preveni stralucirea, dar acest lucru poate fi mai greu de facut.