5 sfaturi pentru cumpararea unui fier de calcat

Atunci cand cumperi un fier de calcat, ai de ales din game diferite, in functie de modele si preturi. Astfel, achizitionarea unui fier de calcat poate deveni o adevarata dilema. Iata cinci factori pe care ar trebui sa ii iei in considere, pentru a usura procesul alegerii fierului de calcat potrivit pentru nevoile tale.

Oprirea automata

Desi fierul poate fi compact, este plin de putere. Foarte multe modele au o functie de oprire automata. Este indicat, totusi, sa cauti un fier cu inchidere in 3 directii. In felul acesta se va opri automat daca este lasat conectat cu fata in jos, pe partea laterala sau in pozitie verticala.

Rezistenta la zgarieturi

Este indicat sa cauti un fier cu abur care are o suprafata de taiere rezistenta la zgarieturi precum otelul inoxidabil. Acest lucru te va ajuta sa ghidezi alunecarea fara probleme pe toate texturile, de la matase la lana.

Optiunea de dezasamblare a butonului de abur

Pentru a oferi vestimentatiei tale un aer confortabil, dar profesional, trebuie sa treci hainele printr-o baie de aburi. Pentru asta, trebuie sa verifici talpa pentru locatie si numarul de orificii de aburi. Existenta mai multor orificii pe toata suprafata de taiere ajuta la distribuirea aburului.

Auto-curatarea

Daca locuiesti intr-o zona cu apa dura, capacitatea de auto-curatare a fierului de calcat va fi un punct forte important. Aceasta ajuta la indepartarea mineralelor lasate de apa de la robinet, care ar putea bloca fierul si diminua exploziile de abur.

Capacitatea rezervorului de apa

Daca ai tendinta de a calca foarte multe lucruri la un moment dat, trebuie sa cumperi un fier cu un rezervor de apa de dimensiuni superioare, pentru a minimiza numarul de reparatii ale fierului.