5 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a-ti trimite copilul la o scoala privata

Parintii iau in considerare sa-si trimita copiii la o scoala privata din mai multe motive, dar in timp ce o scoala privata ar putea fi cea mai buna pentru stilul de invatare al copilului dvs., trebuie sa evaluati cu atentie aceasta decizie.

1. Pot sa-mi permit?
Inainte de a lua in considerare cat de prestigioasa este o anumita scoala, trebuie sa stiti daca va puteti permite sau nu. Va trebui sa obtineti un alt loc de munca? A va trimite copilul dvs. la aceasta scoala este un stres financiar inutil asupra familiei dvs.? Ce veti sacrifica pentru a va trimite copilul la scoala privata? Da, aceasta scoala ar putea fi o oportunitate uimitoare pentru copilul tau, dar costul cu adevarat merita sa fie? De asemenea, trebuie sa cantariti costul orelor de lucru mai lungi si sa petreceti mai putin timp cu familia

2. Care sunt costurile ascunse?
Din pacate, costurile de trimitere a copilului la o scoala privata nu se opresc la factura lunara de scolarizare. Pot exista si alte costuri ascunse, cum ar fi costul uniformelor, manuale scumpe, taxe de strangere de fonduri, excursii in teren si alte evenimente speciale. Desigur, nu uitati de sport, de orele elective sau de activitatile scolare. In cazul in care taxa de scolarizare va depaseste deja bugetul in negativ, atunci taxele suplimentare ar putea fi prea mari pentru ca familia dvs. sa le suporte.

3. Cum se compara cu celelalte scoli din apropiere?
Trebuie sa existe un motiv pentru care aveti in vedere o scoala privata, mai degraba decat una publica, asa ca faceti o lista a acestor motive. Este din cauza sigurantei? Un sport special pe care il joaca copilul tau? Este din cauza religiei tale? Sau poate pentru ca scolile private tind sa arate mai bine in aplicatiile colegiului?

4. Ce va face aceasta scoala pentru copilul meu?
Nimeni nu-ti cunoaste copilul mai bine decat tine, deci evalueaza scoli potentiale pentru ceea ce le vor oferi copilului tau. Nu va distrageti de statisticile impresionante pe care scoala le-ar putea promova. Faceti o lista a punctelor forte si a punctelor slabe ale copilului dvs. si descoperiti cum poate scoala sa sustina ambele. De exemplu, daca copilul dvs. este talentat in mod natural in artele teatrale, dar se lupta cu matematica, aceasta scoala ii va oferi oportunitati unice de a actiona si de a afla mai multe despre teatru

5. Care este viata elevilor?
Scoala este mai mult decat parte academica; este locul unde elevii invata sa socializeze si sa creeze prietenii puternice. O scoala care se mandreste cu scoruri ridicate ale testelor, dar studentii mizerabili nu reprezinta un mediu sanatos pentru nimeni.