3 semne ca a sosit momentul sa va schimbati parcursul profesional

Munca va face sa va simtiti secatuit de putere

Multi dintre noi petrecem majoritatea saptamanii noastre la locul de munca, iar acest lucru poate fi usor obositor daca nu va bucurati de ceea ce faceti. Este nevoie de mult efort pentru a va arata si a va face treaba daca nu este ceva care va incanta si care va poate face sa va simtiti plictisiti, deprimati si obositi.

Desi burnout poate fi motivul pentru care va simtiti in acest fel, este ceva ce puteti depasi prin a va odihni, facand auto-ingrijirea o prioritate si schimband cateva lucruri aici si acolo. Dar daca ati programat deja unele perioade de nefunctionare si inca sunteti lipsiti de energia si motivatia de a fi alimentati de-a lungul saptamanii, este probabil un semn ca munca dvs. nu mai este indeplinita. Acesta este momentul sa incepeti sa cautati o noua chemare care va inspira sa va ridicati dimineata.

Nu va puteti imagina urmatorul pas

Cand va bucurati si faceti pasi in cariera dvs., este usor sa va imaginati pasul urmator in cariera. Va petreceti timp gandindu-va la modul in care abilitatile pe care le construiti acum va vor ajuta sa aterizati la urmatorul mare rol atunci cand sunteti gata sa faceti saltul. Mai bine faceti un plan pentru locul in care doriti sa fiti cinci sau chiar zece ani de acum.

In timp ce sa aveti un plan de cinci ani nu este o cerinta, ar trebui cel putin sa doriti sa gasiti si sa explorati modalitati de crestere in cariera. Deci, daca nu aveti nici macar o idee vaga despre ceea ce urmeaza, ati putea dori sa incepeti sa cautati oportunitati in alta parte.

Nu simtiti nevoia de invatare sau de provocari noi

Tot ceea ce ma conduce la punctul meu urmator: uneori nu este intotdeauna dorinta de a creste in cariera ta, este vorba despre a fi capabil sa faci. Este foarte posibil ca dvs. sa fi atins varful in actuala linie de lucru, chiar daca acesta este unul pe care l-ati ravnit de-a lungul anilor. Desi ar trebui sa incerci cu siguranta sa fiti bun la locul de munca, daca nu inveti sau faci rezolvarea obisnuita a problemelor, se poate simti cu usurinta rutina si plictisiteala. Daca observi ca nu mai inveti si nu te simti provocat in cariera ta, nu te raneste sa explorezi alte optiuni inainte de a te simti plictisit si mizerabil.