3 lucruri pe care le vei invata intr-un mediu corporativ

Activitatea intr-o corporatie este dorita de multi angajati sau potentiali angajati. Din exterior, totul pare perfect, productiv si eficient, insa experienta fiecaruia se dovedeste mai mult sau mai putin placuta din cauza factorilor care pot interveni in rutina zilnica. Nu de putine ori, angajatii buni sunt concediati pe motivul ca respectiva companie are probleme financiare, lasandu-i alarmati, raniti, suparati si confuzi.

Nimic nu este batut in cuie
Tindem sa sa credem ca ca totul va fi la fel maine si ca fiecare zi este la fel ca celelalte. Dar adevarul despre viata este ca nimic nu este permanent. Orasele se schimba, multi dintre oamenii din viata noastra vin si pleaca. Slujba pe care o ai azi s-ar putea sa nu mai fie intr-o zi. In timp ce acest lucru poate suna cu adevarat trist, este doar un adevar inevitabil. Totusi, trebuie sa continuam sa mergem mai departe.

Situatiile dificile scot la suprafata adevaratii prieteni
Un lucru pe care cei care sunt concediati nu se gandesc sa il realizeze vreodata este cat de norocosi sunt sa aiba prietenii aproape in acele momente. Da, este adevarat ca o corporatie de mari dimensiuni poate cuprinde caractere diferite si nu dintre cele mai frumoase, insa anumite departamente chiar sunt populate de angajati devotati si oameni minunati, totodata. Atunci veti realiza ca experienta unui job intr-o corporatie v-a cladit personalitatea si v-a facut ce sunteti astazi. Pe de alta parte, concedierea ne ajuta sa descoperim ca unii prieteni tind sa dispara ca vantul cand vin vremuri grele. Acest lucru ne ajuta sa realizam pe cine merita sa pastram in vietile noastre.

Drumurile noastre nu sunt lineare
Viata este despre crestere si imbunatatire. Credem ca fiecare zi noua ar trebui sa ne aduca cu un pas mai aproape de atingerea obiectivelor noastre. Totusi, acest lucru nu se intampla intotdeauna. In carierele, relatiile si vietile noastre personale, vom cadea deseori si trebuie sa ne ridicam. Uneori ne vom simti mai departe de visele noastre decat oricand, sau vom simti ca pur si simplu stagnam. Dar viata are o multime de rasturnari si transformari, si asta face ca experientele noastre sa fie incitante si sa merite asteptarea.

Viata are atat de multe rasturnari si transformari care nu de putine ori ne lasa un gust de frustrare. Totusi, totul va fi in regula, fiindca atunci cand se incheie un drum se deschide altul, mai lung, mai frumos si mai promitator decat primul.